Horeca vóór Pinksteren al weer open’

Werkgeversvoorzitter Hans de Boer (VNO-NCW) denkt dat de horeca open mag vóór Pinksteren. De Tweede Kamer wil dat volgens hem mogelijk maken, zei hij donderdag in WNL-programma Goedemorgen Nederland op NPO1.

In de persconferentie van woensdag meldde premier Mark Rutte dat de horeca open mag op dinsdag 2 juni.

Volgens voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Hans de Boer zal dit naar alle waarschijnlijkheid nog iets eerder gebeuren, namelijk vóór het pinksterweekend.

‘Als een cadeautje aan de Nederlandse burgers.’ Eerste pinksterdag valt op zondag 31 mei.

‘Wat ik gisteren hoorde, uit de Tweede Kamer, is dat er kamerbreed een beweging aan de gang is’, zegt hij. Namen kan hij niet noemen, maar het vermoeden is dat er geluiden gaan in de Kamer om de horeca eerder te openen.

Horeca open met maximaal 30 personen

Naast terrassen mogen ook restaurants en cafés de deuren tegen die tijd openen, zolang er een maximaal aantal van 30 personen binnen zit.

Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland geeft aan dat hij teleurgesteld is dat het kabinet niet heeft ingesteld dat het aantal bezoekers per vierkante meter bepaald kan worden. ‘Ik blijf zeker in gesprek met het kabinet’, zegt hij.

terras op Vrijthof, horeca openKHN waarschuwt dat die beperkingen betekenen dat veel horecazaken nog lange tijd deels dicht moeten blijven. Ook is de bezetting minder als iedereen anderhalve meter afstand moet houden. De branche is dan ook nog in gesprek met het kabinet over extra steunmaatregelen. Over de uitkomst is voorzitter Robèr Willemsen optimistisch.

‘Ik heb de stellige indruk dat het kabinet inmiddels duidelijk voor ogen heeft met welke gigantische financiële uitdagingen horecaondernemers te maken hebben’, zegt Willemsen. ‘Als het aan ons ligt, gaan we er gezamenlijk voor zorgen dat horecaondernemers gecompenseerd worden op een manier die recht doet aan het ondernemerschap en de branche waarin wij werken.’

Bron:www.missethoreca.nl en fotograaf Paul Mellaart.

Rate this post