Weg met het authentiek CV; gebruik je creativiteit!

Het nu tijd voor jouw cv. Stap af van de authentieke lay-out, onderscheiden begint met je cv.
Je eigen rap-video’s, kleurrijke infographics en collages, on- en offline. Hoe onderscheid je jouw cv?  Het is belangrijk om goed na te denken met welk doel je je cv wil gaan gebruiken. Is een creatief cv gepast voor de sector waarin je gaat werken? Is de lay-out van je curriculum vitea van toepassing op de functie waarop je solliciteert? Solliciteer je naar een baan in een formele werkomgeving zoals een zakelijke instelling, dan is formaliteit en structuur gebruikelijk.

Jouw persoonlijke pitch

Werkzoekenden focussen zich met name op hun gevolgde opleidingen en werkervaring. Het onderscheid maakt een recruiter niet op wie jij nu eigenlijk écht bent. Schrijf in een aantal zinnen op wie je bent, wat jij belangrijk vindt en waar je goed in bent. Wil je letterlijk opvallen? Wil je jezelf letterlijk laten zien? Gelijk met de deur in huis vallen? Zet jouw elevator pitch op video door middel van je telefoon en open jouw cv hiermee.

Benoem je vaardigheden

Ben je goed in organiseren en plannen? Ben jij een specialist in programma’s zoals Photoshop of AutoCAD? Spreek je meerder talen vloeiend? Voeg een apart kopje toe met vaardigheden. Zo kan jouw toekomstige werkgever in een handomdraai zien welke vaardigheden jij bezit.
CV inclusief doorverwijzingen
Heb jij van eerdere opdrachtgevers een portefolie? Je kunt denken aan bijvoorbeeld gepubliceerde artikelen of onderzoeken, voeg de link dan toe aan je cv. Voor een recruiter maak je het dan gemakkelijker om jouw podium te betreden. Dit geldt ook voor alle social media van jou. Recruiters zoeken jou online op als persoon. Maak het hen gemakkelijk, en geef de juiste en belangrijke informatie. Benut het voordeel.

Toon jouw referenties

Over het algemeen zijn recruiters voornamelijk benieuwd naar de verhalen van jouw huidige of ex-collega’s. Linkedin biedt natuurlijk de mogelijkheid om aanbevelingen van eerdere opdrachtgevers te bekijken. Maar zoals eerder vermeld, maak het de recruiter zo gemakkelijk mogelijk en voeg eventuele aanbevelingen direct toe aan je cv. Misschien heb je nu de recruiter nieuwsgierig gemaakt om jou uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Klopt je CV?

Controleer je cv goed! Check en doe een dubbelcheck! Vraag je bekenden om jouw cv te bekijken, vraag ze of ze jou hierin herkennen, of ze jouw persoonlijkheid duidelijk terugzien in je cv. Doe een extra controle op spelfouten of verkeerde jaartallen? Past het bij de functie waarop je gaat solliciteren? Klopt de opmaak van je cv? Is alles nu in orde?
Zorg dat je alle hulpmiddelen inzet om jouw perfecte cv te creëren, het is namelijk het visitekaartje en geeft de doorslag of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek
Nog op zoek naar een passende vacature? Kijk eens naar onze vacatures voor in de horeca.