Zo wil de horeca open; met vier personen aan de bar of aan tafel.

Bezoekers van een café of restaurant kunnen als het aan brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ligt, met vier personen aan een tafeltje zitten of met zijn vieren aan de bar. Als het gaat om een huishouden dat uit meer personen bestaat, dan mogen die ook bij elkaar aanschuiven.

Dat is een van de richtlijnen die KHN heeft opgesteld om openingen van de horeca in de 1,5 samenleving mogelijk te maken, zo blijkt uit het dinsdag gepubliceerde protocol. Volgens directeur Dirk Beljaarts van KHN gaat het om een raamwerk, dat op allerlei punten nog aangepast kan worden.

“Het was vanuit de overheid nodig dit protocol op te stellen zodat we open mogen gaan en vanuit de sector om aan te geven wat daarvoor nodig is om het enigszins economisch aantrekkelijk te maken”, aldus Beljaarts. Woensdag worden de richtlijnen nog besproken met bewindslieden en de veiligheidsregio’s.

Het uitgangspunt van alle regeltjes is dat mensen zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand moeten bewaren. Dat geldt zowel bezoekers, werknemers als leveranciers. Ook wordt meer gelet op de hygiëne en moeten mensen reserveren voordat ze komen.

www.nu.nl

Rate this post